Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Διαφορετικότητα και Eθνικισμός

Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με τον εθνικισμό και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Εμφανίζονται κατά καιρούς διάφοροι υπηρέτες του καθεστώτος που υποστηρίζουν ότι εμείς οι εθνικιστές προσβάλουμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα των ανθρώπων και άλλα τέτοια γραφικά. Η πραγματικότητα βέβαια είναι τελείως διαφορετική. Στην πραγματικότητα η μόνη πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται την διαφορετικότητα είναι ο εθνικισμός. Για να υπερασπιστείς το δικαίωμα στη διαφορετικότητα πρέπει πρώτα να καταλάβεις τις βασικές αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους διαφορετικούς.
Οι πολιτικές δυνάμεις που αρνούνται πεισματικά ότι οι άνθρωποι γεννιούνται διαφορετικοί είναι αυτές που βρίσκονται σε απόλυτη αδυναμία να υπερασπίσουν το δικαίωμα της διαφορετικότητας. Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστείς την διαφορετικότητα όταν αρνείσαι ουσιαστικά την ύπαρξη της; Πως είναι δυνατόν να κατανοήσεις την διαφορετικότητα στις ανθρώπινες συμπεριφορές που εμφανίζεται στον κόσμο όταν προσπαθείς να την ανάγεις, μόνο στον περιβαλλοντικό παράγοντα, αρνούμενος την ύπαρξη του γενετικού; Εμείς οι εθνικιστές ξέρουμε καλά ότι η διαφορετικότητα των ανθρώπων δεν οφείλεται μόνο στις διαφορετικές τους εμπειρίες, αλλά ότι οι άνθρωποι είναι και από την φύση τους διαφορετικοί. 
Οι φιλελεύθερες και προοδευτικές δυνάμεις ακολουθώντας αυτόν τον δογματισμό απομακρύνονται όλο και περισσότερο από την υπεράσπιση του δικαιώματος του να είσαι διαφορετικός. Στην πραγματικότητα με τις δογματικές τους θέσεις εξυπηρετούν την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, προσβάλλοντας την διαφορετικότητα των ανθρώπων. Η επίκληση του διαφορετικού περιβάλλοντος και των διαφορετικών εμπειριών δεν αρκεί για να ερμηνεύσει την ποικιλία των διαφορετικών ανθρώπινων συμπεριφορών και επιλογών που υπάρχουν στη Γη.
Στην πραγματικότητα μόνο όταν αποδεχτείς την ύπαρξη ανθρώπων που γεννήθηκαν διαφορετικοί, μπορείς πραγματικά να καταλάβεις το κόσμο γύρω σου και να περιορίσεις τις "ρατσιστικές" συμπεριφορές. Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες αναπτύσσουν τις διαφυλετικές συγκρούσεις, καθώς οι διαφορετικοί πολιτισμοί δεν είναι σε θέση ερμηνεύσουν την συμπεριφορά των άλλων εθνικών ομάδων και οδηγούνται αναπόφευκτα σε σύγκρουση. Μόνο οι εθνικές κοινωνίες είναι σε θέση να περιορίσουν τις συγκρούσεις στο μέγιστο εφικτό βαθμό.
Τελικά μόνο ο εθνικισμός είναι αυτός που προασπίζεται και αγωνίζεται πραγματικά για την διαφορετικότητα, είτε αυτή αφορά εθνικές ομάδες είτε οτιδήποτε άλλο. Οι πολυπολιτισμικές κοινωνίες είναι ανεφάρμοστες στην πράξη, και όταν επιβάλλονται οδηγούν τελικά στην γκετοποίηση των διαφορετικών εθνικών ομάδων, επαναφέροντας έτσι την φυσική τάξη, που είναι οι εθνικές κοινωνίες. Έτσι μικρές εθνικές κοινωνίες υπό μορφή γκέτο σχηματίζονται διαψεύδοντας έτσι τους δογματισμούς τους.
Οι προοδευτικές θεωρίες περί αφομοιώσεων διαφορετικών πολιτισμών δείχνουν πόσο λίγο οι προοδευτικές-καθεστωτικές δυνάμεις καταλαβαίνουν την εθνική διαφορετικότητα. Πως είναι δυνατόν να υπερασπίζεσαι την διαφορετικότητα, όταν υποστηρίζεις ότι ο αλλογενής, επειδή ζει στην Ελλάδα θα γίνει τελικά σαν εμάς; Ο αλλογενής ούτε θέλει ούτε πρόκειται να γίνει σαν κι εμάς. Οι θέσεις αυτές είναι τελικά επικίνδυνες και για τους Έλληνες αλλά και για τους αλλογενείς που φυσικά δεν έχουν καμία όρεξη να αφομοιωθούν. Έτσι οι προοδευτικές θεωρίες, είτε εμφανίζονται ως θεωρίες πολυπολιτισμού είτε ως θεωρίες αφομοιώσεως είναι άκρως επικίνδυνες για την πορεία του έθνους.

Οι εθνικιστές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα εθνικά ιδεώδη και την διαφορετικότητα των εθνών, ώστε να περιορίσουν έτσι τη ζημιά που προσπαθεί να κάνει το καθεστώς στο έθνος, εκμεταλλευόμενο τους δογματισμούς που έχει εμφυτεύσει στην κοινωνία μέσω της προπαγάνδας του.

2 σχόλια:

  1. Η κατάσταση στην χώρα-σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις και εκτιμήσεις στο εξωτερικό αναμένεται να επιδεινωθεί δραματικά. Οι αντοχές της χώρας έχουν ξεπεραστεί και δεν διαφαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, παρά τις θετικές εξελίξεις στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, και ορισμένα καλά λόγια από κάποιους παράγοντες του εξωτερικού. Δεν φθάνουν οι καλές προθέσεις κάποιων, δεν μπορεί εσαεί να διαστρεβλώνεται η άθλια καθημερινότητα, δεν μπορεί να συνεχίζονται οι επιθέσεις στους μεσαίους και στα διάφορα κοινωνικά στρώματα, δεν μπορεί να γίνονται ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ που δεν θα βγάλουνε τίποτα, δεν μπορεί να μην πηγαίνει κανένας στη φυλακή, δεν μπορεί να υπερχρεώνονται εκατομμύρια νοικοκυριά, δεν μπορεί να εμφανίζεται η χώρα με μειωμένη εθνική κυριαρχία..........οι εκτιμήσεις ξένων κύκλων για τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων θα είναι τραγικές, ειδικά στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Μιλάμε για ποσοστά , που μαθηματικά ΒΕΒΑΙΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ειδικά στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ και στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ τις θεωρούν ως σίγουρες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέντευξη τύπου ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις λόγω της οικονομικής δυσπραγίας. «Αυτές οι δυσπραγίες θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας» είπε.

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_4683.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε