Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

O ρόλος του Στρατού

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας τα κράτη περνούνε διάφερες φάσεις, ειρηνικές ή πολεμικές. Οι ειρηνικές περίοδοι τελειώνουν κάποτε και ακολουθούνται από πολεμικές. Η ιστορία είναι μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ πολέμου και ειρήνης, έτσι ώστε κάθε ειρηνική περίοδος να είναι ανάμεσα σε δύο πολέμους και κάθε πόλεμος ανάμεσα σε δύο ειρηνικές περιόδους. Κάθε ανεξάρτητο κράτος έχει και ένα στρατό, εννοώντας κάθε πραγματικά ανεξάρτητο κράτος και όχι κράτη που έχουν προκύψει από ισορροπίες μεταξύ άλλων ανεξάρτητων κρατών, τα οποία είναι στην ουσία εξαρτώμενα. Ο ρόλος του στρατού δεν αφορά μόνο την πολεμική περίοδο, αφορά και την ειρηνική. Η απειλή χρήση βίας στον κόσμο αποτελεί μέσο διπλωματίας και αποτροπής, όπως ίσχυε πάντα και όπως θα ισχύει για πάντα, καθώς η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει.
 Ο στρατός λοιπόν είναι η δύναμη του κράτους και στην διάρκεια της ειρήνης και όχι μόνο κατά την διάρκεια του πολέμου. Το να πλήττεις το ρόλο του στρατού και να τον χαρακτηρίζεις αντιπαραγωγικό δείχνει ή την παντελή άγνοια για τον τρόπο που λειτουργούν οι διεθνείς σχέσεις ή δόλο. Στην εποχή του ΔΝΤ  λοιπόν, είναι αναμενόμενο να δέχεται επίθεση και ο στρατός, με απώτερο σκοπό, μετά την απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας, να χτυπηθεί και η πολιτική, σε όποιο βαθμό υπάρχει ακόμα.
Σε όσους πάγκαλους λοιπόν αμφισβητούν την παραγωγικότητα του στρατού απαντάμε ότι ο στρατός διασφαλίζει την ανεξαρτησία του έθνους.

2 σχόλια:

  1. http://img64.imageshack.us/img64/3473/eg3l7d.jpg

    http://img529.imageshack.us/img529/5457/ilf8ki.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειτα από δύο μέρες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον κ. Πάγκαλο, επιχειρηματολογώντας ότι οι απόψεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν εκφράζουν την επίσημη γραμμή.
    "Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σύνταγμα, ασκεί την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων δια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση λοιπόν τιμά, σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων. Τους μεταφέρω, ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το φρόνημα του ελληνικού λαού: Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και αναγνωρίζει το έργο που επιτελούν".
    Με απόλυτη σαφήνεια, ο κ. Βενιζέλος αδειάζει τον κ. Πάγκαλο ότι είναι εκτός γραμμής, ότι δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό στο υπουργείο Άμυνας και ότι δεν σέβεται το έργο που επιτελούν οι χιλιάδες στρατιωτικοί...

    http://www.protothema.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε