Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ξενομανία και ανάστροφος ρατσισμός


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΡΟΠΑΘΕΣ ΑΡΘΡΟ.

Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες για άλλη μια φορά μία απίστευτη ξενομανία. Αυτήν τη φορά οι ξένοι στους οποίους προσφέρουμε αυτόν τον θαυμασμό είναι οι Ιάπωνες. Ο Ιαπωνικός λαός, εμφανίζεται εξαίσιος, υπομονετικός, ενωμένος και άλλα πολλά. Αυτό δεν είναι επιλήψιμο εάν εφαρμοζόταν τα ίδια μέτρα και σταθμά μεταξύ Ελλήνων και Ιαπώνων. Εάν γινόταν στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος σεισμός που μπορεί να γίνει στην περιοχή μας, που φυσικά θα είχε μεγάλες καταστροφές, τότε οι ίδιοι που θαυμάζουν τους Ιάπωνες για την ενότητα τους και την υπομονετικότατα τους , θα έβγαιναν να βρουν και να καταγγείλουν με αγανάκτηση τους υπευθύνους, σπέρνοντας την διχόνοια στο Ελληνικό έθνος. 
Κανείς δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι  αυτή η ξενομανία αποτελεί ανάποδο ρατσισμό, καθώς το να αποδίδεις στο σύνολο ενός λαού χαρακτηριστικά θεωρείται ρατσισμός. Οι δουλόφρονες Ιάπωνες που δουλεύουν όλη τη μέρα, ξαφνικά αποτελούν πρότυπο. Οι Ιάπωνες θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα απέφευγαν την πυρηνική ενέργεια καθώς ένιωσαν τις συνέπειες μιας πυρηνικής καταστροφής. Παρά λοιπόν το έγκλημα πολέμου της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, και παρά τις προειδοποιήσεις που αποκαλύφθηκαν από τα WIKILEAKS ότι τα πυρηνικά εργοστάσια τους δεν θα άντεχαν τέτοιους σεισμούς, ανάπτυξαν και διατήρησαν πυρηνική ενέργεια σε σεισμογενή περιοχή. Οι αρνητικές αυτές όψεις των σημερινών γεγονότων περνάνε στα ψιλά από τους παρουσιαστές των ειδήσεων.
Είναι λοιπόν θεμιτό να παρουσιάζονται φυλετικές διαφορές όταν αυτές μας εμφανίζουν κατώτερους από τους άλλους, αλλά δεν είναι θεμιτό να εμφανίζονται φυλετικές διαφορές όταν παρουσιάζουν την ελληνική υπεροχή;  Ναι η διαφορά μεταξύ ελληνικού και ιαπωνικού λαού υπάρχει, Το Ελληνικό έθνος, πρόκειται για έναν ελευθερόφρονα λαό, που ο καθένας μας έχει και λέει την άποψη του, με τα γνωστά προβλήματα διχόνοιας, ενώ ο Ιαπωνικός λαός αποτελείται από δουλόφρονες ανθρώπους υποταγμένους στα αφεντικά τους, που δεν τολμάνε να σκεφτούνε ή να διατυπώσουν, ότι κάποιος πιο ψηλά ιεραρχικά από αυτούς μπορεί να έκανε κάτι λάθος ή να έκανε κάποια παράλειψη. Αυτοί είμαστε εμείς και αυτό είναι αυτοί , και φυσικά διαφέρουμε με τον αυτοκτονικό Ιαπωνικό λαό αλλά όχι προς το χειρότερο, αλλά προς το καλύτερο.

3 σχόλια:

  1. Ο Ιάπωνας έκανε την επιλογή του στις εκλογές και γι' αυτό δεν έχει να δυσανασχετήσει.
    Αν το κάνει θα το κάνει στις επόμενες εκλογές με την ψήφο του.

    Το ότι η Ιαπωνία αποφάσισε να φτιάξει εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας ήταν απόφαση λαϊκή εφόσον ο λαός ψήφισε τους πολιτικούς του.

    Γνώριζε τις ανοχές και ρίσκαρε. Δεν έχει λόγο λοιπόν να δυσανασχετήσει τώρα που η φύση ξεπέρασε τις ανοχές των εργοστασίων.

    Το τσουνάμι προκάλεσε στην Ιαπωνία μεγαλύτερη καταστροφή από ένα πυρηνικό ατύχημα.

    Και το θέμα είναι ότι πριν περάσουν 2 χρόνια, οι Ιάπωνες θα έχουν ανακάμψει τελείως. Ακόμα και πιθανές πυρηνικές διαρροές θα έχουν τακτοποιηθεί.
    Θα σκιστούν οι Ιάπωνες επιστήμονες να το πετύχουν και θα το πετύχουν.

    Ίσως το παράδειγμα του εργατικού μυρμηγκιού-Ιάπωνα να είναι καλύτερο πρότυπο από τον κλάψα-ΡΑΓΙΑ-Έλληνα.

    Εθνικιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την πρώτη παράγραφο μέχρι και την πρώτη πρόταση της δεύτερης παραγράφου, συμφωνώ 100%. Ως εκεί έχετε απόλυτο δίκηο. Μετά μου θυμίζετε την κατσίκα που "βγάζει" ένα κουβά γάλα και μετά του δίνει μια κλωτσιά και τον χύνει.

    1ον) Οι Ιάπωνες από πού προκύπτει ότι είναι δουλόφρονες, σίγουρα πάντως όχι από το γεγονός ότι δουλεύουν όλη την μέρα. Αυτό είναι γενίκευση και είναι και λάθος. Οι γενικεύσεις για ένα λαό είναι ρατσισμός εσείς το είπατε και είναι και αλήθεια.

    2ον) Ο Ιαπωνικός λαός σαφώς και αποτελεί πρότυπο εδώ και πολλά χρόνια αν όχι ανέκαθεν. Δεν έγινε ξαφνικά. Το γιατί αναζητήστε το αρχίζοντας από το πώς μία χώρα που κατεστράφη ολοκληρωτικά στον Β' Παγκ. Πόλεμο και υπέστη πυρηνικό ολοκαύτωμα δις, κατάφερε και είναι μέσα στις πρώτες οικονομίες του πλανήτη μέσα σε λίγα μάλιστα χρόνια. Η Ελλάδα πόσα χρόνια παλεύει απλώς και μόνο για να δει λίγο φώς στο τούνελ;

    3ον) Οι Ιάπωνες δεν είχαν κανένα λόγο να αποφύγουν την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Δεν έχουν τα ελληνικά αριστερόστροφα και δήθεν οικολογικά ταμπού και γνώριζαν το ρίσκο. Είναι πραγματιστές. Άλλο όμως να σου ρίχνουν οι Αμερικάνοι όχι μία αλλά δύο ατομικές βόμβες -κακώς κάκιστα, ήταν έγκλημα ναι!- και άλλο να κλείνεις τα μάτια στην πρόοδο με τα συν και τα πλην. Θύματα των ΗΠΑ ναι, μπορεί να ήταν οι Ιάπωνες, όμως δεν ήταν ποτέ μοιρολάτρες και κυρίως υποκριτές. Καμμία σχέση λοιπόν δεν έχει το έγκλημα πολέμου του τότε με το σήμερα.

    4ον) Σαφώς και δεν είναι κακό να παρουσιάζονται οι "φυλετικές διαφορές" ούτε θέλουμε να αποκρύπτονται τα σημεία που "υπερέχουν" οι Έλληνες. Το ερώτημα όμως προκύπτει αμείλικτο: Είναι φυλετικές οι -όποιες αυτές διαφορές- ή μήπως καθαρά αποτέλεσμα της αναπόφευκτης σύγκρισης δύο χωρών, δηλ. Ιαπωνίας - Ελλάδος, όπερ σημαίνει ενός μακράν καλύτερα οργανωμένου κράτους με ένα παραδοσιακά ανοργάνωτο;

    Επίσης όταν μιλάμε για "ελληνική υπεροχή" σε τι ακριβώς αναφερόμαστε; Πάντως το ότι εμείς είμαστε "ελευθερόφρονες" και οι Ιάπωνες "δουλόφρονες" δεν αποδεικνύεται ούτε στοιχειωδώς από την επιχειρηματολογία σας, ή οποία, όπως προανέφερα, είναι άκρως ρατσιστική. Τέλος πάντων πού ΑΚΡΙΒΩΣ υπερέχουμε εμείς οι Έλληνες από τους Ιάπωνες, μπορείτε να γίνετε λίγο πιό σαφής; Στην διαφθορά, στην ψευτομαγκιά, στον κακώς εννοούμενο εγωισμό, στο σουβλάκι ντονέρ με γύρο; Στο ότι μας πέρασε ακόμη και η Μποτσουάνα στους οικονομικούς δείκτες, στο ότι η βουλή η ίδια ψήφισε να έρθουν ξένοι (ΔΝΤ) για να μας διορθώσουν τα του οίκου μας;

    Εν πάσει περιπτώσει, μπορείτε να μας διαφωτίσετε για τι ακριβώς μπορούμε εμείς οι κάτοικοι του σημερινού Ελλαδιστάν να είμαστε περήφανοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιες παρατηρήσεις
    1) Το άρθρο είναι εχροπαθές-ρατσιστικό και το δηλώνει από την αρχή, όποιος δεν αντέχει δεν το διαβάζει
    2) Σκόπος του άρθρου δεν είναι να αναδείξει την ελληνική υπεροχή, η οποία δεν μπορεί να αποδειχτεί σε λίγες γραμμές, αλλά την διαφορετικότα των δύο λαών. Επίσης θέλει να αναδείξει την αντιφαση, ότι αν αυτή η διαφορετικότητα παρουσιαστεί ως υπεροχή των Ελλήνων χαρακτηρίζεται ως ρατσισμός, ενώ αν παρουσιαστεί ως υπεροχή των ξένων, τότε δεν τρέχει τίποτα.
    3) Πως είναι δυνατόν αφού χαρακτηρίζεις το άρθρο ρατσιστικό να κάνεις ρεσιτάλ ξενομανίας χαρακτηρίζοντας τον Έλληνα ψευτόμαγκα. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις τον ανάστροφο ρατσισμό που κρύβει η ξενομανία.
    4) Ίσως γράψω κάποιο άλλο άρθρο στο μέλλον για να αναδείξω πως η οργάνωση προκείπτει από την δουλοπρέπεια και η ανοργανοσία από την ελεύθερη σκέψη. Όταν κάθε φορά που σε βάζουν να κάνεις κάτι σκέφτεσαι αν είναι σωστό η όχι τότε χάνεις την οργάνωση, άν υπακούς τυφλά ότι σου λένε τότε είσαι πλήρως οργανομένος.
    5) Πάντως ο αριθμός των αυκτοκτωνιών δεν δείχνει να έχουν πετύχει πολλά, παρά τον πλούτο που έχουν. 30.000 στα 130.000.000 είναι σαν να είχαμε εμείς 2.500 κάθε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε