Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

H φύλαξη των συνόρων

   H φύλαξη των συνόρων

  Πριν από λίγες μέρες το καθεστώς ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατασκευάσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων μας στον Έβρο. Ο τρόπος που ανακοινώθηκε αυτή η είδηση δημιουργεί την εντύπωση ότι το σύνολο των συνόρων στον Έβρο θα περιφραχτούν, καθιστώντας δύσκολη την περαιτέρω είσοδο των βάρβαρων εποίκων στη χώρα. Αυτή η απρόσμενη ελπίδα αναιρείται άμα μελετηθεί καλύτερα η είδηση. Μόνο 12,5 χιλιόμετρα σκοπεύουν να περιφράξουν. Τι θα γίνει όμως όλα με το υπόλοιπο μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών προσωρινών συνόρων που είναι 206 χιλιόμετρα. Μία μικρή καθυστέρηση για τους δουλεμπόρους λοιπόν, τον επόμενο μήνα θα έχουν βρει νέα περάσματα για να κάνουν την δουλειά τους. Άδικα χαρήκαμε λοιπόν.

Το να φυλάσσει τα σύνορα του ένα κράτος δεν αποτελεί απλά δικαίωμα του κράτους, αποτελεί κυρίως υποχρέωση του. Μια υποχρέωση που έχει κάθε κράτος προς τους πολίτες του. Ένα καθήκον που αν το αμελήσει θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ύπαρξη. Το καθεστώς θα κάνει όλες τις δυνατές κινήσεις να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάνει ότι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει τον συνεχιζόμενο εποικισμό της πατρίδας. Όμως η μέχρι τώρα εγκληματική αμέλεια των υποχρεώσεων του δύσκολα μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους. Η έως τώρα συμπεριφορά του καθεστώτος αποδεικνύει ότι οι εξαρτήσεις του, του απαγορεύουν να ακολουθήσει πραγματικά εθνική πολιτική. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες όπως μηδενική ανοχή και οι φράχτες φαίνεται ότι γίνονται για την καθησύχαση του λαού, την ψηφοθηρία και την επιβίωση του καθεστώτος.

Το σύνολο των Ελληνικών συνόρων πρέπει να περιφραχτεί και να φυλαχτεί ενώ παράλληλα πρέπει να απελαθεί το σύνολο των εποίκων. Αυτό τουλάχιστον σημαίνει η φράση μηδενική ανοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε